När det är säsong kan du att kunna hitta miniatyr-vattenmeloner på de flesta marknader. De har en tunn hud till skillnad från den vanliga vattenmelonen och detta gör dem lätta att skära. De blir också till stora behållare för dina drycker när du har en fest. Krydda till din frukt med lite vodka!
Steg
Tratt- & korkmetoden
-
I grund och botten behöver du en jämn, robust vattenmelon och en flaska vodka.
-
Med hjälp av en vass kniv, skär en cirkel (även känd som en ”kork”) i skalet på vattenmelonen, tillräckligt stor för tratten att passa i. Skär tillräckligt djup för att visa det röda köttet av vattenmelonfrukt inuti eftersom köttet måste vara i kontakt med flaskan för att detta ska fungera.
- Kasta inte bort vattenmelons”korken”, eftersom denna kan återanvändas senare för att transportera vattenmelonen till en festen.
- Häll i små mängder av vodka från olika hål så kommer alkoholen att distribueras jämnare än från ett enda hål.
- Vissa människor väljer också att skära en tunn skiva från botten av vattenmelonen så att den kan stå utan att välta. Om du gör detta, undvika att skära i fruktköttet eftersom vodkan kommer att börja droppa ut på andra sidan.
-
Detta görs bäst med kärnfria vattenmeloner; annars kommer att fröna suga upp vodka och sedan kastas – ett slöseri!
Öppna vodka flaskan. Häll vodka ner i den exponerade frukten via tratten. Det kommer eventuellt ta flera varv för att helt tömma flaskan i vattenmelonen.
- Notera att detta recept funkar bäst med vattenmeloner utan kärnor.
- Notera att detta recept funkar bäst med vattenmeloner utan kärnor.
-
Fortsätt att hålla ner vodkan tills hela flaskan har absorberats in i frukten och har spritt sig genom vattenmelonen. Detta kan kräva att du gör det om och om igen under flera timmar.
- Ett annat tillvägagångssätt är att placera flaskan direkt i vattenmelonen (med stor kraft) och se till att den inte kan röra sig. Om du föredrar denna metod, lämna flaskan på plats tills den tömts.
-
Vänta lite längre efter vodkan har tömts i vattenmelon.
Detta kommer att säkerställa att vattenmelonen har absorberat alla de läckra smakämnena. Beroende på vattenmelonens storlek så kan det ta ganska lång tid; det kan ta en dag (eller ibland längre).
- Med tanke på att du arbetar med ömtåliga frukter och icke-ömtålig vodka, ha vattenmelonen i kylskåp i väntan på att vodkan ska sippra igenom.
- En annan variant är att frysa hela vattenmelon under 24 timmar efter det att vodka har lagts till. Detta kommer att ge ett iskallt uppfriskande snacks.
- Med tanke på att du arbetar med ömtåliga frukter och icke-ömtålig vodka, ha vattenmelonen i kylskåp i väntan på att vodkan ska sippra igenom.
-
Plugga igen den ursprungliga hålet med en kork eller linda något över hålet.
Detta för att hindra någonting att komma in i eller ut ur den vodkaberikade vattenmelonen vid transport till en fest. Hålla den upprätt när du bär.
-
Skiva vattenmelonen, servera och njuta.
Servera bara personer över den lagliga åldern för konsumtion av alkohol eftersom det är definitivt ren alkohol. Dela med massor av människor också; en mini-vattenmelon är inte så mycket att äta själv, men en hel flaska vodka är en hel del alkohol att konsumera.
Halverad vattenmelonsvodka
- Dela melonen.
- Gröp ur melonen noggrant, och spara köttet för att användas till smoothies eller något annat gott. Lämna ett tunt lager av frukt för smak vid botten av vattenmelonen.
- Använd det tomma skalet. Lägg till vodka eller en blandad dryck av ditt val, plus en stor sked.
- När det allt är borta, bara kasta bort melonen. Inga glas för att diska eller lägga undan!
Sprutmetoden
- Köp en vattenmelon och en flaska vodka i affären och en stor spruta med en lång nål på apoteket.
- Extrahera så mycket vatten som möjligt ur vattenmelonen med sprutan.
- Injicera lite vodka i vattenmelon genom samma hål så djupt som möjligt. Du kan göra ett andra hål bredvid det första för att låta luft från melonen försvinna.
- Låt melonen vila minst en dag så att vodkan kan sprida sig i vattenmelonen.
- Ha ett kul party!
Tips
- Om du använder en stor vattenmelon istället så kanske du vill använda mer än en flaska vodka. Men överdriv det inte; de resulterande skivorna blir väldigt starka och det är fortfarande ren alkohol och orsakar därför fylleri om för mycket konsumeras.
- testa olika spritsorter för att se vad som smakar bäst.
- Om du tycker att den teknik som beskrivs ovan tar för lång tid, kan det vara så att 1) ett vakuum har bildats, med dåligt utflöde som resultat och 2) vattenmelonen har inte tillräckligt med luft. Vissa lösningar på detta inkluderar:
- Med en tratt kommer du att förlora lite vodka genom avdunstning. Det rekommenderas att innan du sätter i tratten, använd en plugg eller liten sked för att bryta upp och ösa ut en del av vattenmelon för att skapa utrymme.
- Ett annat alternativ är att skära ett större (en Cola-burks storlek) hål, ösa ut och ta bort tillräckligt med vattenmelon och bara hälla vodka på toppen. Denna teknik är särskilt bra att använda med en normal eller stor vattenmelon.
Varningar
- Håll borta från barn och minderåriga. Detta recept innehåller alkohol och bör inte konsumeras av människor under den lagliga ålder som krävs för att dricka i ditt land.
- Använd inte mer än en 375 ml vodka för mini-vattenmelon. Du kan använda upp till 500 ml – men mer än det så blir det bara osäkert och saknar önskvärd smak.
- Använd inte för mycket vodka, du kan få alkoholförgiftning .
- Var noga med att vänta tillräckligt länge så att alkoholen har trängt igenom det hela. Annars kommer de bitar runt där du hällde kommer att vara mycket starka, medan andra delar kommer att vara som ganska vanlig vattenmelon. En dag är antagligen tillräckligt med tid.
- Det är svårt att säga hur tid, gravitation, och den interna strukturen av en vattenmelon kommer att distribuera vodkan i dess olika områden, och vodka har lite för lite smak för att indikera dess koncentration. Ät inte en stor del av hela vattenmelonen, eller delta i farliga aktiviteter såsom att köra efter att ha ätit något av det.
Saker du behöver
- Vass kniv
- Tratt
- Vodka
- Vattenmelon