Site icon LärDig.Nu

Hur man gör en vodkamelon

Hur man gör en vodkamelon

 

 

När det är säsong kan du att kunna hitta miniatyr-vattenmeloner på de flesta marknader. De har en tunn hud till skillnad från den vanliga vattenmelonen och detta gör dem lätta att skära. De blir också till stora behållare för dina drycker när du har en fest. Krydda till din frukt med lite vodka!

Steg

Tratt- & korkmetoden

 1. Skaffa det som behövs.

  I grund och botten behöver du en jämn, robust vattenmelon och en flaska vodka.

 2. Förbered vattenmelonen.

  Med hjälp av en vass kniv, skär en cirkel (även känd som en ”kork”) i skalet på vattenmelonen, tillräckligt stor för tratten att passa i. Skär tillräckligt djup för att visa det röda köttet av vattenmelonfrukt inuti eftersom köttet måste vara i kontakt med flaskan för att detta ska fungera.

  • Kasta inte bort vattenmelons”korken”, eftersom denna kan återanvändas senare för att transportera vattenmelonen till en festen.
  • Häll i små mängder av vodka från olika hål så kommer alkoholen att distribueras jämnare än från ett enda hål.
  • Vissa människor väljer också att skära en tunn skiva från botten av vattenmelonen så att den kan stå utan att välta. Om du gör detta, undvika att skära i fruktköttet eftersom vodkan kommer att börja droppa ut på andra sidan.
 3. Detta görs bäst med kärnfria vattenmeloner; annars kommer att fröna suga upp vodka och sedan kastas – ett slöseri!

  Öppna vodka flaskan. Häll vodka ner i den exponerade frukten via tratten. Det kommer eventuellt ta flera varv för att helt tömma flaskan i vattenmelonen.

  • Notera att detta recept funkar bäst med vattenmeloner utan kärnor.
 4. Häll ner vodkan.

  Fortsätt att hålla ner vodkan tills hela flaskan har absorberats in i frukten och har spritt sig genom vattenmelonen. Detta kan kräva att du gör det om och om igen under flera timmar.

  • Ett annat tillvägagångssätt är att placera flaskan direkt i vattenmelonen (med stor kraft) och se till att den inte kan röra sig. Om du föredrar denna metod, lämna flaskan på plats tills den tömts.
 5. Vänta lite längre efter vodkan har tömts i vattenmelon.

  Detta kommer att säkerställa att vattenmelonen har absorberat alla de läckra smakämnena. Beroende på vattenmelonens storlek så kan det ta ganska lång tid; det kan ta en dag (eller ibland längre).

  • Med tanke på att du arbetar med ömtåliga frukter och icke-ömtålig vodka, ha vattenmelonen i kylskåp i väntan på att vodkan ska sippra igenom.
  • En annan variant är att frysa hela vattenmelon under 24 timmar efter det att vodka har lagts till. Detta kommer att ge ett iskallt uppfriskande snacks.
 6. Plugga igen den ursprungliga hålet med en kork eller linda något över hålet.

  Detta för att hindra någonting att komma in i eller ut ur den vodkaberikade vattenmelonen vid transport till en fest. Hålla den upprätt när du bär.

 7. Skiva vattenmelonen, servera och njuta.

  Servera bara personer över den lagliga åldern för konsumtion av alkohol eftersom det är definitivt ren alkohol. Dela med massor av människor också; en mini-vattenmelon är inte så mycket att äta själv, men en hel flaska vodka är en hel del alkohol att konsumera.

Halverad vattenmelonsvodka

 1. Dela melonen.
 2. Gröp ur melonen noggrant, och spara köttet för att användas till smoothies eller något annat gott. Lämna ett tunt lager av frukt för smak vid botten av vattenmelonen.
 3. Använd det tomma skalet. Lägg till vodka eller en blandad dryck av ditt val, plus en stor sked.
 4. När det allt är borta, bara kasta bort melonen. Inga glas för att diska eller lägga undan!

Sprutmetoden

 1. Köp en vattenmelon och en flaska vodka i affären och en stor spruta med en lång nål på apoteket.
 2. Extrahera så mycket vatten som möjligt ur vattenmelonen med sprutan.
 3. Injicera lite vodka i vattenmelon genom samma hål så djupt som möjligt. Du kan göra ett andra hål bredvid det första för att låta luft från melonen försvinna.
 4. Låt melonen vila minst en dag så att vodkan kan sprida sig i vattenmelonen.
 5. Ha ett kul party!

 

Tips

 

Varningar

 

Saker du behöver

 

Exit mobile version