Smaken av äpple och kanel är tillsammans alltid en fröjd. Lägg till popcorn, och du har en säker hit hos alla som tycker om popcorn.
Ingredienser
- 5 dl torkat äpple, hackade
- 2,5 l popcorn, nypoppade
- 5 dl pecannötshalvor
- 4 msk smält smör
- 1 tsk kanel
- 1/4 tsk muskot
- 2 msk brunt socker
- 1/4 tsk vaniljextrakt (essens)
Instruktioner
- Ta ur de gräddade torkade äpplena från ugnen. Tillsätt pecanhalvorna och popcorn i pannan. Rör för att blanda alla ingredienser.
- Ställ in pannan i ugnen igen i samma temperatur. Grädda i ytterligare 30 minuter men se till att röra lite var 10 minut eller så.
Tips
- Dessa popcorn lagras i en lufttät behållare.
- Om du inte vill använda smör, ersätt med margarin. Du kan också prova en matolja men var försiktig med risken för att bränna snabbare under gräddningen, hålla ett öga på den.
- Detta recept gör att ca 3 till 3,5 liter av äpple- och kanelpopcorn.
Saker du behöver
- Stor ugnssäker form
- Något att röra med
- En liten skål
- Bakplåtspapper
- Någon form av nät