Smaken av äpple och kanel är tillsammans alltid en fröjd. Lägg till popcorn, och du har en säker hit hos alla som tycker om popcorn.
Ingredienser
5 dl torkat äpple, hackade
2,5 l popcorn, nypoppade
5 dl pecannötshalvor
4 msk smält smör
1 tsk kanel
1/4 tsk muskot
2 msk brunt socker
1/4 tsk vaniljextrakt (essens)
Instruktioner
Värm ugnen till 125°.
Strö de torkade äpplena över botten av pannan. Ställ i ugnen och grädda i 20 minuter.
Ta ur de gräddade torkade äpplena från ugnen. Tillsätt pecanhalvorna och popcorn i pannan. Rör för att blanda alla ingredienser.
Häll det smälta smöret i skålen. Tillsätt kryddor, socker och vanilj. Rör ihop väl.
Häll smörblandningen över popcornsblandningen. Blanda ordentligt.
Ställ in pannan i ugnen igen i samma temperatur. Grädda i ytterligare 30 minuter men se till att röra lite var 10 minut eller så.
Medan popcorn gräddas, placera ett ark av bakplåtspapper över någon form av nät.
Ta ut ur ugnen. Häll de gräddade popcornen på nätet med bakplåtspappret för att svalna.
Servera popcornen när de svalnat, alternativt servera dem något varma. Hursomhelst är det utsökt!
Tips
Dessa popcorn lagras i en lufttät behållare.
Om du inte vill använda smör, ersätt med margarin. Du kan också prova en matolja men var försiktig med risken för att bränna snabbare under gräddningen, hålla ett öga på den.
Detta recept gör att ca 3 till 3,5 liter av äpple- och kanelpopcorn.