Ingen glass? Inga problem! Du har förmodligen ingredienserna hemma att fixa lite.
För att slutföra detta behöver du:
- Två återförslutningsbara plastpåsar, en 3-liters och en 1-liters
- 1 dl mjölk
- 1 1/2 till 2 msk socker
- 1/2 tsk av vaniljextrakt eller 1 msk kakao
- 2 brickor med is
- 6 msk salt
- Vattentäta vantar
- Choklad- eller smörkolabitar
- Smaksatt sockerlag eller sirap
- Smakextrakt
Steg 1: Lägg ingredienser i den mindre påsen
Lägg mjölk och socker i 1-literspåsen och förslut den. För vaniljglass, tillsätt vaniljextrakt; för chokladglass, tillsätt kakaopulver. Släng i en 1/2 dl choklad- eller kolabitar om du vill.
Tips: Experimentera med andra sorter genom att använda ½ till 1 tsk. av smaksatt sirap som jordgubbs eller karamell eller extrakt som citron eller mandel.
Steg 2: Gör en ispåse
Lägg is och salt i 3-literspåsen.
Steg 3: Lägg den lilla påsen inuti den stora
Lägg den mindre påsen inuti den större påsen och försegla denna.
Steg 4: Skaka
Skaka den större påsen om kraftigt under sju till tio minuter.
Tips: Ha vantar på dig medan du skakar; påsen är kall!
Steg 5: Njut!
Ta ut den lilla påsen, som nu innehåller glass. Klipp ett hål i hörnet av påsen och pressa ut glassen i en skål. Det blir en portion.