Site icon LärDig.Nu

Hur man gör en grapefruktcocktail

Middagsparty cocktails för alla

Cocktails med en kombination av färska frukter erbjuds ofta som den allra första delen av en måltid, vanligtvis en lunch eller en middag. I varmt väder är de ett utmärkt substitut för stora cocktails gjorda av hummer eller kanske krabba, och de kan även användas för att ersätta soppor. Frukterna som används för detta ändåmål bör vara mycket mer syrliga, för syror och smaker är avsedda att fungera som en förrätt, och samma ändåmål för mycket heta och mycket kraftiga soppor erhålls. Fruktcocktails bör alltid erbjudas iskalla.

Grapefruktdryck

Drycken som här beskrivs kan erbjudas i isiga glas eller i skalen hos själva grapefrukten. I händelse av att fruktskalen skall användas, måste grapefrukten skäras direkt i två halvor, halvvägs där blommorna till dit stammen kommer till ett slut, ta bort den färska frukt och gör skåror i kanterna på själva skalet. Denna plan för att tjäna en cocktail bör antas endast när små meloner används, för om skalen tenderar att vara mycket större, kommer mer frukt att användas än vad som är behagligt för en cocktail. För min egen sista sammankomst erbjöd jag denna dryck och det var en stor framgång.

Ta bort fruktköttet från grapefrukterna och apelsinerna. När grapefruktskalet ska användas för att servera själva cocktailen bör grapefrukten delas på hälften och fruktköttet avlägsnas därefter från skalet med en vass kniv. När fruktköttet avlägsnats, skär bitarna i flera delar. Lägg tärnad ananas mot den övriga frukten, blanda väl med varandra och ställ på is tills den är helt perfekt kyld. Lägg i glas eller grapefruktskal, häll en sked eller två av citronsaft över varje portion, strö över socker, garnera med ett körsbär, och servera iskallt.

Exit mobile version