Site icon LärDig.Nu

5 anledningar till varför du bör alltid spara gamla flingor

Det händer att även de mest ivriga fling-ätare: förr eller senare kommer du att öppna en kartong, veckla ut den plisserade plastpåsen, och upptäcker att flingorna inuti är gamla. Kanske du glömde bort dem, kanske du åt dem för långsamt, eller kanske du just hittat en ny, bättre flingsort. Hursomhelst, det som var så krispigt gott nu gamla, och du tar tag i kartongen och går till papperskorgen. Stopp!

Förutom att det finns en tia eller två av mat kvar i det flingpaket, finns det en hel del kulinariska och praktiskt värden kvar. Dessa är mina fem favorit-saker att göra med gamla flingor.

1. Baka med dem

Det finns en hel del smak kvar i de gamla flingorna, och när de värms kan de återfå en del av dess struktur också. Det gör det till ett perfekt substitut för – eller tillsammans med – frukt, nötter, eller chokladbitar vid bakning. Du kan införliva flingor i degen, eller använda den på toppen som en strössel. Min favorit? Muffins och brownies.

2. Mosa dem & gör brödsmulor

Under de senaste åren har majsflingor dykt upp på mängder av bloggar (och några gourmetmenyer) som ett substitut för brödsmulor, särskilt i kycklingrätter. Jag alltid antagit att det var lite av en gimmick, men så provade jag det.

I ärlighetens namn, jag tror majsflingor ger en bättre yta på kycklingen än brödsmulor. De är otroligt krispiga och något söta, och håller sig väl till den höga temperaturen i ugnen. Det räcker med att säga att detta är min favorit om jag har gamla majsflingor … och även om jag har färska.

Obs: inte alla hack fungerar för alla flingor. Jag föreslår starkt att du undviker att täcka din kyckling i Coco Puffs.

3. Gör ett fantastiskt pajskal

Detta är en av de mest allsidiga hacken, eftersom att du kan använda nästan alla flingor för det. Mitt favorit-pajskal är en Grahamspaj: socker, smör, Graham-kexsmulor … vad mer kan man önska? Och tro mig: det är precis lika bra med flingor smulor i stället för Grahamskex, och du kan få en hel mängd nya smaker till en paj eller tårta, såsom choklad eller kanel.

4. Återuppliva dem

Så kanske du bara verkligen älskar att äta flingor i en skål med mjölk, och du vill inte använda dem till något annat. Ha ingen rädsla: du kan också återuppliva din flingor. Precis som när du återupplivar potatischips, är allt du behöver göra lägga din flingor i en ugn förvärmd till 200 ° C, och efter 5-10 minuter har du krispiga, läckra flingor.

5. Använd dem runt om i huset

Jag är en stark förespråkare av att leka med din mat. När jag växte upp, gjorde jag alltid  konst och hantverk med flingor (som är mycket billigare och mer ätbara än pärlor), och mina lärar-vänner älskar att använda flingor (särskilt de med roliga former) i sitt hantverkare-klasser.

Alternativt kan du också använda gamla flingor som fågel- eller kyckling mat. De kommer aldrig att veta att de är gamla!

Har du några bra användningsområden för gamla flingor som vi bör prova på?

 

Exit mobile version