Ett enkelt och lätt recept för att reta dina smaklökar. Denna chutney kan med glädje ätas med lättare tilltugg och kan användas som en dipp till ugnstekta chips eller lätt krispiga chips.
Ingredienser
2 1/2 dl dadlar
1 msk sesamefrön
4 vitlöksklyftor (skivade)
Salt
1.25 dl vinäger
2 tsk malen peppar
2 msk med brunt socker
1 msk olivolja
Instruktioner
Stek vitlöken i olivolja.
Skär dadlarna i halvor.
Lägg dadlar, sesamefrön and mald peppar i den heta oljan.
Blanda väl.
Häll i socker.
Fortsätt att röra på låg värme, tills blandningen blir mjuk.
Häll i vinägern och småkoka tills blandningen blir till puré.
Smaka av med salt
Häll i en lufttät burk.
Ha den i kylskpået.
Servera som den är när det behövs.
Tips
Justera värmen i enlighet tills dadlarna och kryddorna är väl mosade.