Site icon LärDig.Nu

I en knipa? 10 lagliga sätt att tjäna snabba pengar

 

Behöver du lite extra pengar snabbt? Följ dessa steg och du kommer att ha en tjockare plånbok i slutet av veckan. Det kanske inte är mycket, och det är inte alltid tillförlitligt, men dina alternativ är begränsade om du har ont om tid. Senare kan du läsa på långsiktiga sätt att tjäna pengar, minska kostnader, sparande och investeringar. Annars skynda och följ dessa steg så att du kan tjäna pengar snabbt!

Steg

 1. Om du verkligen vill tjäna pengar snabbt bör du försöka slutföra undersökningar och erbjudanden på nätet. Många undersökningar kan ge dig några kronor och det tar bara ett par minuter att slutföra.
 2.  

  Överväg dagsjobb.

  Överväg dagsjobb. Det finns arbetsförmedlingar som är specialiserade på denna typ av arrangemang, och du kan få betalt i slutet av arbetsdagen. Jobben du hittar genom en byrå kan variera, men är oftast i konstruktion, fabriker, kontor och tillverkning. Ett alternativ till att hitta dagen arbetskraft är att gå där andra daglönare möter (vanligtvis gathörn eller parkeringsplatser) och vänta på arbetsgivarna (byggentreprenörer, landskapsarkitekter, villaägare och småföretagare).

  • Du kan också kolla platsannonser din lokala tidning eller internet för att hitta snabba jobb, som målning, gräsklippning, eller flyttnings-arbete. När man överväger ett dagsjobbs möjligheter, kom ihåg att mindre formella arrangemang kan resultera i att du inte får betalt eller ännu värre, du bli skadade utan någon form av ersättning
  • Var inte blyg för att göra ströjobb. Gräsklippning, barnpassning, häckar och städning kan alla tjäna som snabba sätt att få kontanter.
 3. Sälj något.

  Sälj något. Gräv fram den gamla gitarren du aldrig använder, de CD:s som du inte lyssnar på längre, eller din antika leksakssamling. Gå till pantbanken, sätt ut en annons på internet, eller håll en loppmarknad framför ditt hus eller på ett gathörn (visa bara objektet med en stor skylt som meddelar det löjligt låga priset). Prissätt sakerna till hälften av vad någon skulle kunna köpa dem för någon annanstans, och du kanske kan sälja dem inom en timme eller två.

  • Du kan också sälja artiklar på auktion-webbplatser som eBay, eller mer generalla sajter som Amazon. Välj en snabb sluttid för auktionen eller försäljningen, eller välj ”köp det nu” för att uppmuntra ett snabb köp.
  • Gör något att sälja. Om du är skicklig på att snabbt göra något som folk vill ha, gör det och sälj det antingen online (sajter som Etsy är bra för handgjorda godsaker) eller på lokala hantverksmässor eller andra lokala marknader.
  • På vissa ställen kan du sälja saker efter vägkanten. Entreprenörer sorterar och säljer saker som kalla drycker på varma dagar eller heta nötter i vintern. Men det kan vara farligt arbete och det kan vara olagligt, så kontrollera lagar och titta på trafiken med stor omsorg. Ett säkrare alternativ är ett vägstopp, där människor kan parkera bilen och komma och se dina varor.
 4. Bli en gatuartist.

  Bli en gatuartist. Om du kan dansa, spela musik, mima, sjunga eller dra några skämt, du kan nog få lite pengar genom att uppträda offentligt. Men gör inte detta om du inte är verkligen bra på det. Sätt ihop en bra show och hitta en plats att utföra den på. Ge folk en dos av levande underhållning, och förhoppningsvis kommer de att belöna dig med pengar.

  • Om det finns flera av er som försöker fixa snabba pengar, sätt ihop en snabb sketch för lite gatuteater.
  • Ibland kan du kombinera något gratis med en begäran om en donation ”som önskas”. Till exempel, ge ut gratis kramar men föreslå personerna att en donation skulle uppskattas. Inte för mycket dock!
  • Kontrollera alltid lagar och stadgar innan du utför en show på en offentlig plats.
 5. Tigg.

  Tigg. En tiggare är en person som är beroende av den spontana välgörenheten hos främlingar för sin överlevnad. Om du verkligen behöver kontanter kan du svälja din stolthet och bestämma dig för att be om hjälp. Gör en skylt, hitta en bra plats, frågar artigt efter pengar, och säg tack. En skylt som är smart eller handlar om något intressant gör människor mer benägna att stanna och hjälpa till än en skylt fylld med en litanior av klagomål.

  • Cybertiggeri blir alltmer populärt, och det har funnits några fantastiska framgångar, men dessa är undantag snarare än regel. Även om det finns några platser där du kan tigga bara genom att sätta upp en kort annons, så måste du förmodligen bygga din egen webbsida, och investera mycket tid, om du är ute efter att göra några betydande pengar. Dessutom retar cyberbtiggeri verkligen upp vissa människor och du kan få dålig feedback från sociala medier.
  • Se till att tiggeri är tillåtet där du bor.
 6. ”Donera” plasma.

  ”Donera” plasma. Plasma är en komponent av blod, och processen liknar att donera blod. Det är inte tillåtet att faktiskt sälja din plasma, men du kan kompenseras för din tid (och i huvudsak är det som att sälja din plasma). Ditt blod tappas, plasman separeras, och de röda blodkropparna återförs till kroppen. Om du inte har varit till läkaren på ett tag, kan detta vara ett bra sätt att få en gratis hälsocheck.

 7. En människas skräp är en annans guldgruva.

  Återvinn. Fattig eftersom du köpt för mycket läsk? Vänd gamla burkar till kontanter genom att föra dem in för att återvinnas. Om du inte har egna burkar, leta efter dem i soptunnor eller längs trafikerade vägar, särskilt landsvägar. Kalla upp flera återvinnings att jämföra priser. Om du bor i en stat med en flaska eller kan sätta systemet, kan du kanske få 5 eller 10 US cent per container. Andra metallskrot är också värda något, så om du har en stor hög med skrot i din trädgård eller om du känner till en olaglig soptippar, kan du plocka upp den i din lastbil och allt från 1 eller 2 cent per pund för stålskrot att betydligt mer för metaller såsom koppar eller aluminium.

 8. Öppna ett saftstånd.

  Öppna ett saftstånd. Särskilt om du är ett barn, så kan en lemonad eller en bulle dra in bra mycket pengar på en dag. Om saft inte säljer, eller om du vill diversifiera, sälj kakor och brownies. Det viktiga här är att hitta en bra plats, som huvudingången till ett hyreshus, utanför ett köpcentrum, på en hörna nära ditt hus, eller utanför en av dina föräldrars arbetsplatser (om du är ett barn, annars du kanske får problem).

 9. Delta i tävlingar.

  Delta i tävlingar. Genom att välja tävlingar noggrant, kan du öka dina chanser att få jackpott (eller åtminstone få några användbara freebies som du kan sälja, som nämnts ovan). Sök på internet – det finns även internetdatabaser, några gratis och en del har abonnemang som kan ge dig ledtrådar till hundratals eller tusentals tävlingar. Sweepstakess med mindre vinster kan vara bra eftersom du i allmänhet har en mer realistisk chans att vinna. Slösa dock inte din tid i tävlingar för ett pris som du inte vill ha och kan inte lätt sälja för en bra vinst. Delta så många gånger som möjligt. Ju fler gånger du deltar, desto bättre odds. Så enkelt är det. Innan du skickar in en miljon, se till att du vet hur många reglerna tillåter dig.

 10. Bli en rörlig reklam.

  Bli en rörlig reklam. Kreativa företag kan vara villiga att betala dig för att få sitt namn ute på gatorna. Några intressanta strategier som människor har blivit betalda för:

  • Låta sin bil bli en rörlig reklampelare; det finns företag med bumperstickers också.
  • Att bära t-shirts, kläder, kostymer som annonserar ett företag.
  • Tillfälliga tatueringar i pannan, en gravid mage, och andra delar av kroppen.
 11. Arbeta online. Det finns många online arbeten. Var mycket försiktig med vad som förväntas av dig om och var mycket försiktig om det finns ett behov av att betala för något i förskott. Inse att en hel del online arbete är tråkiga, betalar dåligt och inte leder till snabb avkastning av kontanter för dig. Såvitt ”snabba” alternativ går, kanske detta inte är ditt bästa val. Möjliga sätt att tjäna pengar på nätet inkluderar:
  • Blogga om produkter (men få godkänt att göra detta kan ta månader av hårt arbete)
  • Fylla i online-undersökningar i din region
  • Amazon Mechanical Turk (detta anses tillförlitlig, men lönen är låg)
  • Handel på nätet (du behöver veta vad du gör!)
  • Eventuellt genom affiliate marknadsföring men vara mycket noga med att använda ansedda och pålitliga system
  • Kommer upp med något vilt som folk vill donera till dig för, som att lägga sin signatur eller bild till en webbsida som du har skapat, etc. I det här fallet, tillbringar en stor insats på att göra det gå viral så att du får snabba resultat.
 12. Uppfinn något
  • Försök att använda din fantasi och skapa något som folk vill ha och använda. Varje dag uppfinns tusentals saker så det finns ingen gräns för vad du kan göra. Om du uppfinner, något se till att patent på det så att din idé inte blir stulen.

Tips

Varningar

Exit mobile version