- havregryn
- mjölkpulver
- Frysta och konserverade grönsaker
- säsongens frukter
- bananer
- äpplen
- majskorn
- nötter
- Billiga köttbitar
- jordnötssmör
- ägg
- En bit av ljus tonfisk
- bönor
- brunt ris
- matlagningsfärdigheter
- En Crock-Pot
Steg 1: Börja med varmt spannmål
Börja dagen med varmt spannmål, de är mycket billigare än kalla spannmål. Havregryn är ett näringstillskottsvinnare och mycket billig om du köper en behållare vanligt, gammaldags havregryn.
Steg 2: Späd ut din mjölk
Späd ut dina mjölkpengar genom att späda en burk kondenserad mjölk eller någon pulvermjölk med vatten för att skapa helmjölk.
Steg 3: Fyll på lagret med frysta grönsaker
Fylla på frysta grönsaker när de går till försäljning. Även om inte din råvara just plockat, är det ändå nyttigt – eller ännu mer – att äta frysta grejer, som låser fast näringsämnen.
Tips: Grönsakskonserver är en annan billigt alternativ till färska,men skölj dem innan du äter, eftersom många är laddade med salt.
Steg 4: Ät frukt i säsong
Begränsa dina fruktinköp till vad som är i säsong, med undantag av bananer och äpplen. De förra är relativt billiga året runt, och de senare är låga i kalorier, högt i fiber, och kan minska risken för hjärtsjukdomar och cancer.
Steg 5: Glada snacks
Njut av hälsosamma mellanmål utan att spendera en förmögenhet av luftpoppa majskorn och köpa näringsrika nötter som mandlar, valnötter, pekannötter, och jordnötter. Köp i bulk.
Steg 6: Begränsa köttkonsumtionen
Ät bara kött två eller tre gånger i veckan, och gör billigt kött lika mört och välsmakande som dyrare kött genom att marinera dem över natten eller långsamt koka dem i en Crock-Pot.
Steg 7: Ät alternativa proteiner
Gör det mesta av alternativa proteinkällor, som jordnötssmör, ägg, ljus tonfisk (som inte bara är den billigaste typen av tonfisk,men också innehåller minst kvicksilver) och bönor.
Tips: Köp säckar med bönor i bulk – den typ du blötlägger över natten. De är billigare och hälsosammare än konserverade bönor,som är höga i natrium.
Steg 8: Ät brunt ris
Ät brunt ris. Det är lite dyrare än vitt, men mycket bättre för dig och ändå ett näringsmässigt fynd.
Steg 9: Unna dig dessert
Skäm bort dig i desserter genom att göra dem från grunden med hjälp av näringsrika ingredienser som du har till hands. Baka dina egna havregryn- och jordnötssmörkakar. Mosa och frys övermogna bananer som ”glass”. Grädda bruna äpplen med lite honung.