Site icon LärDig.Nu

Spela Super Mario 64 på Android (ingen emulator krävs)

Spela Super Mario 64 på Android (ingen emulator krävs)

Nyheten slog ner som en bomb när utvecklaren Eric Roystan Ross gjorde om den första nivån av Super Mario 64, Bob-omb Battlefield, som tillät alla Nintendo- eller Mario-fans att spela det populära spelet i en vanlig webbläsare.

Tyvärr var kvävdes projektet snabbt i sin linda av Nintendo, och det kommer förmodligen dröja innan partnerskapet Nintendo/DeNa börjar få utdelning (även om de inte har några planer på att utveckla Super Mario 64 för mobiler).

Tack och lov så lever Erics projekt vidare i en Android-port av utvecklaren Jose Pablo Ramirez, vilket innebär att du kan spela den första banan i Super Mario 64 på din Android-enhet utan några emulatorer.

Steg 1: Systemkrav

Även om du inte behöver en irriterande emulator, finns det vissa minimikrav för att spela detta spel. Till att börja med behöver du en Bluetooth-kontroller, eller en PlayStation 4-kontroller. Utvecklaren planerar för ha kontrollerna på skärmen, men tills dess behöver du en styrenhet.

Steg 2: Installera spelet

För att kunna installera spelet, som inte finns på Google Play Store, behöver du slå på Unknown Sources på din telefon. Med det avklarat så kan du ladda ner och installera SuperMario64HD.apk.

Steg 3: Konfigurera kontrollen

Öppna spelet och gå in i inställningar, vilket kan göras från titelskärmen, eller om du redan är i spelet, med hjälp av bakåtknappen eller funktionsknappen på enheten. Inifrån inställningarna, se till att välja ”Gamepad” så att handkontrollen fungerar korrekt.

Steg 4: Ha kul med Mario!

Visst, det är bara den första nivån, men det är en svår nivå. Med dina kontroller inställda  hur du vill ha dem, njut av att erövra Big Bob-omb på toppen. För uppdateringar av spelet, se till att hålla jämna steg med utvecklartråden.

Exit mobile version