Site icon LärDig.Nu

Hur blir man tillsammans

När du är förälskad i någon vill du gärna stöta på den personen så mycket som möjligt. Ibland räcker det med att få beskåda den andra personen samt finnas i hans alternativt hennes omgivning.

Det måhända räcker att vara förälskad på avstånd, men ofta vill man att den andra personen skall vara en del av ens liv. Man vill helt enkelt vara ihop med den man är kär i.

Första stegen

Det är mycket olika från person till person hur man går tillväga för att indikera att man är intresserad av någon. En del är modiga och säger det rakt ut, medans andra knappast törs titta på den de är förälskad i.

KK-förhållande

Ibland är det komplicerat att veta om man är ihop eller inte. Måhända har du en person som du brukar träffa för att ha sex med ibland, men som du inte träffar eljest. Det brukar kallas för en KK, knullkompis, samt kan vara både roligt och fint för den som ej vill ha en kärleksförbindelse men som ändå vill testa att ha kontinuerlig sex.

Så länge bägge parterna är överens om vad som gäller brukar ett kk-förhållande funka, men om en får starkare känslor än den andra kan det bli problem. Då är det viktigt att snacka med varandra och komma fram till en resolution. Kanske skall ni ta steget och bli tillsammans alternativt så möjligen ni bör sluta mötas.

Det finns flera sätt att bli ihop, en del blir ihop från första sekund och andra kan ta flera år på sig för att bli tillsammans. Det viktigaste är att våga ta det där första steget och snacka med den andra personen. Samla ihop allt ditt kurage och våga!

Om någon vill bli tillsammans med dej men du ej vill

Det är alltid smickrande att någon gillar en, men ibland har man ej likadan känslor tillbaka. Det bästa är att meddela som det är för personen. Att utnyttja en person, leka med någons känslor eller försätta någon i underläge är orätt.

Var rättfram och säg att du inte känner på samma sätt för personen men att ni kan vara kamrater, ifall du nu vill det. Visa respekt mot den som är intresserad av dig. Det är både modigt och svårt att våga tala om om sina känslor.

Exit mobile version