Site icon LärDig.Nu

Bli kär genom att titta en främling i ögonen

Bli kär genom att titta en främling i ögonen

Ögonkontakt är nyckeln i samtal, anställningsintervjuer, och ärlighet, och det kan hjälpa dig att få tillgång till andras tankar och upptäcka stordickare. Att titta andra människor i ögonen kan även hjälpa dig att bli kär, oavsett om du känner dem eller inte.

Den kraftfulla förbindelse som uppstår när du möter en främlings ögon kan inledningsvis känna obekvämt och udda, men chansen är att är du närmare kärlek än om du skulle dejta dem du redan är bekant med.

Passionen finns i blicken

Det finns så många råd, böcker, artiklar och listor skrivna i hopp om att hjälpa dig fånga en ny kärlek varje dag på året. Men ibland är enkelhet det bästa tillvägagångssättet, och det är allt som krävs för att skapa en förbindelse full av värme. Enligt forskning, om du tittar någon i ögonen, kommer ni båda att bryta blicken med en ökad känsla av passion och intimitet.

När vi ser en främling på en bar, restaurang, eller kanske till och med i kön på banken, vänder vi ofta förläget bort blicken snabbt. Den där korta blicken kan dock kan orsaka känslor av kärlek. Enligt en studie utförd av Joan Kellerman och hennes forskargrupp, stärker ögonkontakt känslor som är oerhört betydelsefulla.

Kellerman studerade effekterna av ögonkontakt på 72 par av män och kvinnor i sin forskning. Hon fann att om de två främlingarna såg in i varandras ögon i enbart två minuter, rapporterade de känslor av ökad kärlek och tillgivenhet mot den andra personen.

Trots avvikningar som blinkningar, röra vid håret, och även handrörelser så konstaterade varje par att upprätthållandet av ömsesidig ögonkontakt ökade nivåer av attraktion. Så ju längre du stirrar öga mot öga med en annan person, desto större känslor av intimitet och kärlek till dem kan uppstå … även om du inte vet något om dem.

Det handlar om attraktion

Naturligtvis är inte ögonkontakt med vem som helst den enda nyckeln till djupdykning in i en långvarig relation. Cheryl Murphy, optiker och författare för Scientific American, konstaterar att det måste finnas en grundläggande nivå av attraktion för ögonkontakt att fungera.

När vi finner en annan person attraktiv – även å det minsta, som ett sött leende eller spännande frisyr – och de får ögonkontakt med oss, så är det i det ögonblicket vår attraktion ökar. Men enligt en studie förklarad av Murphy, så är det är bara när någon synligt riktar blicken på oss som vi är tvungna att interagera. Enligt forskning, när vi ser någon annan tydligt vända sin siktlinje mot oss, kommer vi omedelbart att lockas till vad det är de försöker locka oss med.

Så, innan du vandrar runt din favoritbar och stirrar på vem som helst, försök att uppmärksamma dem som verkligen fångar ögat. Om du låser ögon direkt för ännu ett par sekunder, kommer din kärlekskoppling att växa.

Att göra en kärlekskoppling med dina ögon

Allt som krävs för att få en potentiell dejt närmare är en enda blick, och efter bara några sekunder har du en starkare koppling än de flesta. Även om detta inte nödvändigtvis borgar för en varaktig relation, visar det vikten av ögonkontakt, även om du redan dejtar någon. Ta en stund för att låsa blicken med någon, oavsett om du redan älskar dem eller bara älskar deras utseende, och du kommer att dras närmare till varandra med lyckliga känslor.

Exit mobile version